Automatische grasmaaiers

%d0%bc%d0%bc%d0%be46Een perfect ogend grasveld kan ons vaak uren werk kosten, maar met automatische grasmaaiers is de klus zo geklaard en dit zonder dat we er toezicht op moet houden.

Zolang ze niet in werking treden, is er weinig over deze grasmaaiers te vertellen en lijken ze dus meer op een stuk speelgoed met wielen. En toch, wie deze machines aan het werk ziet, valt als een blok voor hun eigenschappen. Deze kleine blokkerige machines hebben heel wat talent. Steek de stekker in het stopcontact en wanneer ze opgeladen zijn en het laadstation verlaten, laten ze je met plezier meegenieten van hun intelligentie.

Betrouwbare vriend

Hun ogen beginnen te schijnen zodra ze opgeladen zijn en de top van het oplaadstation verlaten.

Automatische grasmaaiers zijn ontworpen met verschillende navigatiesystemen en geprogrammeerd om binnen het gewenste gebied te blijven. Met andere woorden, al deze systemen houden jouw vriend uit de tuin van de buren. Verder kan zijn navigatie afgesteld worden met een satellietverbinding en een eenvoudige camera om een kleurlijn die de rand van een gebied vertegenwoordigt, te detecteren. Naar gelang de keuze van de eigenaar, maaien ze het gras in cirkels of in kruisende bewegingen. Ook stoppen ze voor obstakels en navigeren ze rondom hindernissen.

De automatische grasmaaiers beschikken over ruime reservoirs en hun autonomie gaat van goed tot zeer goed. Verder worden ze voorzien van zeer scherpe messen van hoogwaardige kwaliteit. Grasmaaiers snijden het gras optimaal door hun grassensoren en uiteraard de vlijmscherpe messen. Verder bezitten ze over een antidiefstalsysteem en een veiligheidssysteem dat hen ook veilig in gebruik maakt in de buurt van kinderen of huisdieren.

Zoals je kan lezen zijn grasmaaiers zeer pientere beestjes en doen ze al het werk terwijl jij toekijkt met een biertje in de hand. We sommen hun voordelen nog even voor je op:

  • %d0%bc%d0%bc%d0%be47Vervangt ten minste één huishoudelijk karwei;
  • Heeft een minimale tussenkomst van de gebruiker nodig;
  • Heeft geen begeleiding nodig van de gebruiker wanneer alles is ingesteld in het navigatiesysteem;
  • De autonome grasmaaiers hebben een eenvoudige programmering;
  • Bezitten meestal een goede autonomie;
  • Het groene beestje heeft ruime reservoirs.

Jouw vriend volgen

Bij vele automatische grasmaaiers kan een applicatie gedownload worden zodat ze via de smartphone bediend kunnen worden vanop afstand.

Prijskaartje

Voor € 899 tot € 1.829 en met een éénmalige programmering maait een automatische grasmaaier op regelmatige basis voor jou een piekfijn gazon. Eenvoudig en tijdbesparend, maar de prijs ligt voorlopig nog altijd relatief hoog.

Comments are closed.