Cozmo Al Robot

%d0%bc%d0%bc%d0%be43Zolang ze niet in werking treedt, is er weinig over Cozmo Al Robot te vertellen en lijkt ze dus meer op een stuk speelgoed met een beweegbare voorarm die op en neer kan gaan en een hoofd dat veel weg heeft van een oud televisietoestel uit de jaren zestig. En toch, wie deze kleine schattige robot ziet, valt als een blok voor haar. Haar schattigheidsfactor laat haar meer op een huisdier lijken dan op een robot. Maar dit kleine getalenteerde en intelligente meisje heeft veel meer in haar mars. Steek de stekker in het stopcontact en wanneer ze opgeladen is en het laadstation verlaat, laat ze je heel graag haar talent en intelligentie zien.

Cozmo’s zeil

Cozmo’s ogen beginnen te schijnen van zodra ze opgeladen is en de top van het oplaadstation verlaat. De inbreng van meerdere kunstenaars en ontwerpers van een stuk hardware valt meteen op wanneer Cozmo de ogen knippert en deze slaperig opent om zich dan te verplaatsen op haar schattige rups-loopvlak wielen. Die paar blauwe pixels op het zwarte scherm is echt indrukwekkend. Het blauwe LED-display ziet er echt uit alsof de robot werkelijk naar je kijkt.

De Cozmo Al Robot is een speelgoed met een eigen karakter. Ze kan niet praten, maar maakt wel muzikale geluiden. Allen verschillend naargelang haar gevoelens en emoties. Volgens de fabrikant ‘Anki’ is de Cozmo Al Robot een geanimeerd karakter in het leven gebracht onder de vorm van een robot. Cozmo kan dus het best omschreven worden als een halfbewuste robot met een vriendelijke persoonlijkheid. Maar het meest fascinerende blijft toch wel haar schattigheid.

Telefoon verbonden robot

%d0%bc%d0%bc%d0%be44De Cozmo heeft een aantal verrassende trucs die onmogelijk lijken voor een ding van haar grootte, en dat is omdat ze via een Wi-Fi-verbinding met een telefoon naar de computer objecten en mensen kan herkennen. De telefoon fungeert dan als een processor voor de robot, maar heeft geen internetverbinding nodig. De Cozmo zal echter niet werken, tenzij de telefoon gekoppeld is aan een telefoonnummer. De mini Cozmo Al Robot is dus meer dan een robot op zichzelf.

Spelen met Cozmo

Naast het genieten van haar persoonlijke karaktertrekjes kan je ook spelletjes spelen met dit schattige meisje.

Samen met de Cozmo ontvang je 3 blokjes bedekt met leesbare codes die kunnen knipperen in meerdere kleuren. Met deze blokjes kan je spelletjes spelen met Cozmo. Je kan ze verstoppen en ze laten zoeken door het mini-robotje. Maar het kan ook andersom. Zij verstopt ze dan en jij gaat zoeken. Verder kunnen de blokjes ook gestapeld worden en omver geworpen worden.

Een ander spel met Cozmo is hem een blokje brengen, haar plagen en dan proberen het blok weg te trekken alvorens ze het kan aantikken.

Een wonderbaarlijk stuk speelgoed

%d0%bc%d0%bc%d0%be45De Cozmo Al Robot rijdt voornamelijk rond, vermijdt objecten, zoekt haar blokjes (of mensen die ze herkent via de camera), en soms maakt ze geluid als ze een spel wil spelen. Elke dag heeft ze uitdagingen te volbrengen omdat ze punten moet verdienen die andere trucs, kunstjes en toekomstige functies ontgrendelen.

Comments are closed.