Finger print doorlocks

%d0%bc%d0%bc%d0%be56De meest veilige manier om je huis, winkel of bepaalde afdelingen in een bedrijf te beveiligen is toch wel het gebruik van vingerafdruksloten. Het is zelfs de allerbeste oplossing voor iemand die snel sleutels verliest. Ook bewakingsfirma’s of conciërges die vaak met een bos sleutels op pad dienen te trekken, vinden voordeel aan vingerafdruksloten. Terwijl ze vaak minutenlang zoeken naar de juiste sleutel, is een deur met vingerafdrukslot geopend in slechts enkele seconden.

Hoe werkt het?

Wanneer we naar onze vingertoppen kijken, zien we een lijnenpatroon. De natuurlijke vetlaag van onze huid zorgt ervoor dat we dit lijnenpatroon achterlaten op alles wat we aanraken. Het is een afdruk die ons identificeert en al jaren gebruikt wordt door politie -en overheidsdiensten. Ook de recente reispassen werden reeds voorzien van vingerafdrukken en de iPhone kent eveneens het gebruik van vingerafdrukken in het beveiligen van je smartphone. Het is dus niet vreemd dat er nu ook sloten bestaan die werken met identificatie door middel van vingerafdruk.

Gooi die sleutels maar weg

Met vingerafdruksloten heb je geen sleutels meer nodig en hoef je geen ingewikkelde codes te onthouden. Alles verloopt in een paar seconden en sommige merken hebben applicaties die je kan downloaden op je smartphone. Met deze applicaties beheer je de toegang van elke deur met een vingerafdrukslot. Iedereen die de deur opent wordt geregistreerd en zelf kan je vaak tot 200 vingerafdrukken toevoegen.

Het verliezen of afbreken van sleutels kan een dure grap zijn. Vingerafdruksloten zijn dus een goede investering voor wie een vaste klant is bij een slotenmaker.

Biometrisch hangslot

%d0%bc%d0%bc%d0%be57Naast deuren is er ook het biometrisch hangslot TAPLOCK. Zonder twijfel een betrouwbare reisgenoot voor backpackers. Dit slot werkt op dezelfde manier als de deuren met vingerprintslot maar dan op batterijen. Doordat het slot waterdicht is, kan het overal gebruikt worden. Toch lijkt het ons niet verstandig om een hek te beveiligen met dit soort vingerafdruksloten die op batterijen werken.

Het biometrische slot van TAPLOCK kan ook geopend en gesloten worden met Bluetooth. Naast je vingerafdruk kan dus ook je smartphone dienen als sleutel voor dit soort sloten. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook je gsm opladen via het slot. Onze raad is wel om een voorraad batterijen mee te nemen om verrassingen te vermijden.

Keuze

Een deurslot moet vooral veiligheid bieden en praktisch in gebruik zijn. Het vingerafdrukslot is dan ook een verbetering voor beide.

Comments are closed.