Wireless, zonder enige inspanning en magisch.

%d0%bc%d0%bc%d0%be58Neem ze uit de verpakking en ze zijn klaar voor gebruik. Stop ze in je oren en de verbinding is er meteen. Spreek in ze en je stem klinkt zuiver en duidelijk. Het resultaat van Wireless AirPods is helemaal magisch. Eenvoud en technologie als team, zoals nooit tevoren. Tenminste dat is er wat er over de Wireless AirPods van Apple gezegd en geschreven wordt.

Apple AirPods worden aangedreven door de speciaal ontworpen Apple W1 chip. Deze chip zorgt voor een zeer efficiënte draadlooosheid en dus ook voor een betere verbinding en een verbeterde geluidskwaliteit. De W1 chip beheert tevens op een uitmuntende manier de levensduur van de batterij. Zo kan je 5 uur luisteren zonder de batterij te moeten opladen.

Uren nadat ze op de markt gebracht werden, verzamelden de Apple AirPods al vrij snel een gemengd antwoord aan voors en tegens. Volgens sommigen is er, behalve de lange witte draad, geen enkel verschil tussen de Apple AirPods en de gewone Earpods van Apple. In het licht van de nieuwe Apple AirPods lancering, sommen we enkele voors en tegens voor jullie op.

Voor #1: Apple de draadloze uitvinding

Het eenvoudige maar luxueus ogende ontwerp van de AirPods blaast alvast nieuw leven in de gebruikelijke omvangrijke en ronde Bluetooth hoofdtelefoon. De vorm doet zonder twijfel terugdenken aan de Earpods van Apple, maar dan zonder draden. Volgens liefhebbers past het nieuwe draadloze ontwerp beter dan de Bluetooth hoofdtelefoon. De gebruikelijke lange start, die de AirPods beter laat passen in het oor, is nog zeer prominent aanwezig.

Tegen #1: nieuw ontwerp werkt averechts

%d0%bc%d0%bc%d0%be59Ondanks het revolutionaire ontwerp van de AirPods, lijkt het bijzondere ontwerp een averechts effect te hebben op Apple. Trouwe iPhone-gebruikers beweren dat de AirPods er vrij belachelijk uitzien. Ze worden door hen omschreven als een veredeld oordopje of als een kind dat een lekstok in het oor gestoken heeft.

Voor #2: de airpods in actie

Ondanks de negatieve opmerkingen op het ontwerp, blijken de AirPods de gebruikers een tevreden ervaring te bezorgen. Fans van het product beweren dat de AirPods niet verroeren, zelfs al maakt de gebruiker snelle bewegingen. Enthousiastelingen hebben zelfs geprobeerd op en neer te springen met de AirPods aangesloten. En kijk, de nieuwe hoofdtelefoons van Apple’s vielen niet uit het oor. Deze functie zal waarschijnlijk heel goed aankomen bij de liefhebbers van fitness en de fanatieke lopers. Voor hen wordt sporten mogelijk zonder gehinderd te worden door de lange draden.

Tegen #2: airpods kwijtspelen

Ondanks hun vermogen om intact te blijven, hebben gebruikers gemeld dat de AirPods makkelijk zijn kwijt te spelen.

Tegen #3: de prijs

%d0%bc%d0%bc%d0%be60We hebben een ‘voor’ overgeslagen omdat de prijs absoluut opweegt tegen de zogenaamde voordelen die de nieuwe Apple AirPods bezitten. Zelfs al omvat de prijs het oplaadstation voor de AirPods, ze zijn simpelweg te duur en deze prijs allesbehalve waard.

De AirPods zullen beschikbaar zijn in alle Apple Stores vanaf eind oktober. Denk goed na alvorens € 179,- te besteden aan oordoppen van Apple zonder draad.

Comments are closed.